La xarxa social Twitter hauria decidit retardar el llançament del seu nou pla de pagament de comptes verificats fins després de les eleccions de mig mandat als Estats Units, segons ha pogut saber la cadena CNN.

La decisió de retardar la funció proposada pel nou amo de la companyia, Elon Musk, es dona després que s’hagi enfrontat a una àmplia reacció pública, ja que la iniciativa podria fer més difícil distingir entre usuaris reals dels qui es fan passar per celebritats i polítics.

La marca de verificació de Twitter s’ha utilitzat durant molt temps per confirmar l’autenticitat de funcionaris governamentals, figures destacades i periodistes, per la qual cosa la mesura havia sucumbit a les crítiques, sobretot pels temors que pogués influir en els comicis nord-americans.

Amb tot, el canvi en la data de llançament del pla de pagament es dona un dia més tard que la plataforma llancés una versió actualitzada de la seva aplicació per a iOS –el sistema operatiu dels telèfons Apple–, en la qual es detalla que els usuaris que paguin vuit euros al mes poden accedir a obtenir una marca de verificació blava.

Més concretament, l’última actualització de l’aplicació s’ha descrit a l’App Store d’Apple com una nova funció de verificació «igual com les celebritats, les empreses i els polítics que ja segueixes».