03 de març de 2018
03.03.2018
40 Años
40 Años

El canal #0 estrena la sèrie documental «La guerra de Vietnam»

?La producció repassa el conflicte armat a través d'imatges inèdites i testimonis d'ambdós costats

03.03.2018 | 00:16

Dues dècades de guerra, deu anys de producció i més de seixanta testimonis de veterans i civils nord-americans i vietnamites han donat com a resultat La guerra de Vietnam, la sèrie documental de la cadena PBS que Movistar estrena avui, amb doble episodi, a partir de les 19.30 h al canal #0, i també sota demanda per als seus clients.

A través de deu capítols, a més dels moments clau del conflicte bèl·lic, s'analitza l'administració de cinc presidents, la perspectiva de civils i militars, els disturbis i les massives protestes contra la guerra als Estats Units. El resultat ha estat possible gràcies a un pressupost de trenta milions de dòlars i una gran varietat de mitjans: imatges d'arxiu inèdites i remasteritzades, fotografies, entrevistes, emissions televisives i fins i tot enregistraments d'àudio de la Casa Blanca.

Artistes de la talla de The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Nina Simone, Johnny Cash, Bob Dylan i un llarg etcètera posen la banda sonora de la guerra del Vietnam, de la mateixa manera que ho van fer entre 1955 i 1975.

El director d'aquesta ambiciosa sèrie documental, Ken Burns, autor de la premiada The Civil War, té una llarga trajectòria com a documentalista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook