n El ple del Congrés no ha aconseguit, aquest dilluns, completar la renovació del Consell d'Administració de RTVE en no obtenir per un vot la majoria necessària per nomenar els quatre consellers proposats per PSOE i Podem.

Els grups parlamentaris que donaven suport a aquesta candidatura comptaven obtenir 179 vots (84 del PSOE, 67 d'Unidos Podemos, 5 del PNB, 9 d'ERC, 8 de PDeCAT, 4 de Compromís, 1 de Nova Canàries i 1 de Coalició Canària). No obstant això, van faltar dos diputats, Jordi Xuclà (PDeCAT) i Ana Surra (ERC), i dos més es van equivocar, de manera que els consellers proposats només van rebre 175 vots a favor i van quedar a un de la majoria absoluta necessària.

Un error en la primera votació

A la sessió hi havia previstes dues votacions, la primera per nomenar els quatre consellers i una segona per designar el nou president de RTVE. L'error es va produir en la primera votació, perquè dos diputats van introduir a l'urna la papereta amb el nom del candidat a president de RTVE, Tomás Fernando Flores, en lloc de la que contenia la llista dels consellers.

La situació va comportar que les candidatures d'Ana Isabel Tancada, Fernando López Agudín, Josep-Lluís Micó i Joan Tortosa no aconseguissin els 176 diputats que suposen la majoria absoluta del Congrés.

La segona votació estava supeditada al fet que la primera es resolgués amb èxit, perquè el president de la Corporació ha de formar part del Consell d'Administració.