n El dimarts 18 de setembre, a partir de les 23.10 h, Sense ficció emetrà Kursaal. La força de la gent, que explica la història del renaixement del teatre manresà, de llarga trajectòria i arrelament. El documental d'Èric Motjer narra la història de la implicació de la ciutadania i el moviment social per recuperar un teatre històric que estava en ruïna.

Abans del documental, TV3 oferirà en directe la gala Catalunya aixeca el teló des del Teatre Coliseum de Barcelona. L'acte, que marca el punt de partida de la temporada teatral i les arts escèniques, tindrà de mestre de cerimònies el comediant Guillem Albà, acompanyat de la Banda Marabunta.

El documental Kursaal. La força de la gent, dividit en sis apartats, explica una història col·lectiva de forma personal. I en paral·lel va prenent força l'apoderament ciutadà, la força de la gent, el micromecenatge, la tenacitat, les relacions institucionals i la superació de moments difícils.

El 20 de febrer del 2007 es va reinaugurar el Kursaal, després d'un procés de recuperació iniciat el 1995. L'Associació Cultural El Galliner, moguda per la il·lusió de retornar el teatre a la ciutat, va impulsar l'organització d'accions de mobilització ciutadana que van tenir el suport d'entitats, artistes, públic... fins a aconseguir també la complicitat del sector polític. Va ser amb l'esforç col·lectiu que va renéixer el Kursaal, fundat el 1927 i que s'havia tancat el 1988.

El Kursaal ha esdevingut des de llavors un equipament de referència en el món de les arts escèniques a Catalunya.