Cada campana costa uns 1.500 euros. Però els habitants de Carme no els preocupa el valor econòmic, sinó el sentimental. Sortosament n'han pogut recuperar una gràcies als Mossos d'Esquadra, que la van trobar amagada al pla de la Massa, al terme municipal d'Igualada.

De l'altra no se'n sap res i la policia catalana investiga en el mercat negre per veure si la poden arribar a localitzar.

Les campanes són com un símbol de l'ermita de la Mare de Déu de Collbàs. Són de bronze. Fins i tot tenen nom, Maria Cinta i Júlio. Els mossos van aconseguir localitzar concretament la campana Maria Cinta, la més gran. La Júlio no se sap si apareixerà. El dia 7 de desembre, els Mossos d'Esquadra van lliurar la campana al mossèn Frederic Esteve, rector de la parròquia de Carme. També hi va ser present l'alcalde, Jordi Sellarès, i alguns habitants que no es van voler perdre com Maria Cinta tornava a mans del capellà. La campana, però, ja no estarà a present a l'ermita. "Com a mesura de seguretat no hi serà. La guardarem perquè no torni a passar un fet com aquest", indicava l'alcalde del municipi a Regió7. S'ha acordat que només es traurà i repicarà en les jornades festives en què la presència i la sonoritat de la campana sigui ineludible.

Un veí va alertar el mossèn de que faltaven les campanes. El mossèn volia fer la denúncia, però els mossos la van trobar i van començar a mostrar la fotografia per saber si pertanyia a alguna església de la zona. "Me la van ense-nyar i vaig veure que es tractava de la campana de l'ermita de la Mare de Déu de Collbàs", comenta Sellarès. L'alcalde alerta que a les zones rurals, on hi ha cases aïllades, "mai són segures del tot". "Ara feia una temporada que estàvem tranquils, però en diverses ocasions han entrat a cases deshabitades de la zona".