Quatre adolescents dels barris de Montserrat i de Les Flors d'Igualada juguen cada setmana a ser periodistes. La finalitat, a part d'informar de la vida d'aquests punts de la ciutat, és la de demostrar que a la zona -que en els darrers seixanta anys ha acollit diverses onades migratòries de procedències molt diverses i en ocasions Igualada ha viscut d'esquena a aquests barris- hi ha un teixit ciutadà i hi tenen lloc activitats que la fan dinàmica.

No és periodisme del clàssic, de la tinta i el paper, sinó que es tracta de reporterisme ciutadà que neix arran de les facilitats que dóna Internet als usuaris. A través d'un blog, pengen setmanalment notícies i entrevistes. La iniciativa neix sota el paraigües dels Plans de Desenvolupament Comunitaris que es porten a terme, en el cas d'Igualada, a aquests dos barris. Diverses entitats que en formen part van constatar que a la ciutat hi havia poca visibilitat del comerç i de les persones que hi viuen. A part, aquests igualadins són objecte de tòpics per part de la resta de la ciutadania. La idea per començar a canviar això i implicar joves, elaborar el blog.

Daniel Puga, Aitor Téllez, Alberto Mena i Badreddine Moumni es troben cada setmana al Centre Cívic Montserrat. Amb les tècniques que treballen al centre coordinen el que serà el material informatiu dels propers dies. Reben correus electrònics de les diferents associacions i elaboren notícies. Sinó, fan entrevistes.

"Ens ho passem bé. A més, parlem dels esdeveniments del nostre entorn. De les coses que passen als nostres carrers", comenta Alberto Mena. Del mateix parer és Daniel Puga: "és una manera que la gent d'altres punts d'Igualada vegin que aquí hi passen coses, que hi ha entitats que programen activitats i tenen una vida associativa molt important". Els dos adolescents afegeixen que van voler donar al blog un disseny dinàmic i que entrés pels ulls.

S'asseuen a una taula del centre cívic amb les tècniques Sònia Costa, Natàlia Rodríguez i Èlia Raja. Miren els correus que reben. Engeguen l'ordinador i escriuen les activitats que s'hi han portat a terme. Els joves es diverteixen amb aquesta tasca i, sobretot, senten que ajuden el barri.