InQuiet és el nou 'col·laboratori' creatiu de l'Anoia. Així és com el defineix la seva impulsora, Janina Rojas, qui explica que la idea neix amb l'objectiu de "donar eines a la gent perquè perdi la por a crear". El nou multiespai d'Igualada vol promoure les inquietuds creatives i connectar les valors de la tecnologia, l'artesania, la creativitat i el benestar. L'espai inQuiet acollirà tallers familiars, workshops, una botiga i una cafeteria 'km 0'. El projecte es nodrirà de la col·laboració de professionals experts en diferents matèries i arrencarà amb tallers de bricolatge, ioga per a infants, tècniques de relaxació i contes per a la creativitat. També s'impartirà un workshop sobre impressores 3D.

"Sempre m'han agradat molt els multiespais, on pots passar-hi un dia sencer sense sentir que estàs perdent el temps en un bar o gastant en una botiga, ja que hi trobes el balanç de totes les coses i, a més, passes un bon temps lliure". Aquesta és la idea de la qual partia la Janina Rojas per tirar endavant el seu projecte de 'col·laboratori' creatiu. InQuiet neix "de la col·laboració de molts professionals de disciplines diferents" amb l'objectiu de "donar eines a la gent perquè pugui crear i perdi la por a començar", ha expressat Rojas.

InQuiet pretén compartir coneixements mitjançant cursos, tallers i workshops per a un públic familiar. Al nou espai s'hi duran a terme extraescolars i activitats que es renovaran mensualment i totes elles estan pensades per fomentar la creativitat construint objectes de tot tipus: des de muntar un robot, fer un jersei o elaborar un titella, fins a dissenyar un moble. Rojas ha explicat que la iniciativa està oberta a més col·laboradors amb l'objectiu d'anar-se fent gran. Els primers tallers que s'han programat estan relacionats amb el bricolatge, el ioga, la relaxació i l'elaboració de contes.

L'espai s'ha dividit en tres sales, dues de les quals són polivalents per a poder-hi realitzar qualsevol tipus d'activitat. Una d'elles es dedicarà a l'espai de la botiga i cafeteria, pensades per "propiciar un entorn relaxat". Així doncs, la cafeteria contindrà productes de 'Km 0', mentre que la botiga vendrà kits 'DIY' (Do It Yourself). "La botiga tindrà la mateixa filosofia que la resta del projecte i s'hi trobaran des de kits per crear un petit robot, fins a una estació meteorològica", ha detallat Rojas.

Rojas considera que la crisi ha fet créixer la tendència de "Fes-t'ho tu mateix". "Neix d'una necessitat però al final s'ha convertit en un divertiment i una satisfacció i per això la gent s'hi enganxa", ha apuntat l'emprenedora igualadina. Rojas creu que es pot començar amb un nivell molt bàsic sense necessitat de tenir cap coneixement i, a partir d'aquí, "anar construint i millorant i això és el que atrau a la gent". A més, la impulsora del projecte creu que és molt important inculcar aquesta filosofia als més petits per "trencar barreres i pors".