La manca de solució i la judicialització de l'ocupació que protagonitza el col·lectiu de l'Espai pels Somnis al Casal de l'Església del Passeig Verdaguer d'Igualada es troba en un punt sense solucions que no satisfà els propietaris de les instal·lacions.

Els representants de l'Església a Igualada han fet un comunicat per respondre a les últimes crítiques que els han caigut del col·lectiu Espai pels somnis en les darreres setmanes. La imminència del procés judicial ha vingut acompanyada d'una petició del jutjat de dotar la caució, el concepte que inclou un pagament preventiu, en funció del valor de l'immoble, per si calgués fer front a despeses per haver causat perjudicis en l'equipament en qüestió. De totes maneres, l'Església s'espolsa les responsabilitats en aquest afer i recorden que el procés judicial és una via triada pels representants legals dels ocupes i no pas per ells.

Els religiosos igualadins recorden que han estat oberts al diàleg, i que han ofert algunes sortides que no s'han tingut en compte. Reclamen la possibilitat d'un retorn a aquestes vies.

"Pel que fa a la suposada manca d'interès per buscar una sortida consensuada, cal recordar que aquestes parròquies van oferir al col·lectiu L'Espai pels somnis de formar part del nou projecte de Casal Interparroquial que estàvem decidides a tirar endavant i que l'ocupació per la força -i gens consensuada ni democràtica- va interrompre", expliquen en el document. I afegeixen que "el projecte del nou Casal és inclusiu i no exclusiu com és el de L'Espai pels somnis". Recorden que una de les ofertes també passava perquè Espai pels somnis pogués dur a terme les seves activitats als espais parroquials de la Soledat i de les altres parròquies memtre duressins les obres d'adequació del Casal interparroquial.

Per últim, els sacerdots igualadins es queixen del to i el llenguatge utilitzat pels representants dels Espais pels Somnis. "Creiem -afirmen--que en els diferents comunicats públics que s'han fet no s'ha utilitzat en cap cas un llenguatge ofensiu envers aquest col·lectiu, lamentem que aquest no hagi fet el mateix amb la nostra part, com si el motor de la nostra actuació fos econòmic". I finalitzen dient que "les referències als 'sacs' o 'calaixos' de la institució són lamentables i demagògiques".