Anna Víctor Amat ha guanyat la primera edició del Dictat Català de Martorell, que va tenir lloc ahir. L'organitzava la Fundació Francesc Pujols i el Servei Local de Català. Ho va aconseguir en el desempat i gràcies a un error menys que Laura Villalba Arasa. El concurs ha posat a prova l'ortografia dels participants amb un text del filòsof de la Torre de Les Hores. El primer premi ha estat una tauleta iPad.

La regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, ha estat l'encarregada de llegir el text del primer Dictat Català de Martorell, organitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat, el Dictat Català de Martorell, la Fundació Francesc Pujols, el Servei Local de Català i l'Ajuntament de Martorell, amb la participació d'una vintena de martorellencs.

El dictat va ser un text de Francesc Pujols de 183 paraules sobre els seus estius a Martorell. Les lectures i les relectures es van succeir perquè els participants poguessin comprovar que no havien fet errors.

La regidora va anar marcant la puntuació per tal que els concursants només haguessin de fixar-se en les errades ortogràfiques. Un cop dictat el text, es van dictar 10 paraules del món de Francesc Pujols: elegantíssim, liceista, melòman, pujolsià, entelèquia, pantòleg, sumptuositat, exacerbació, noctambulisme i ontobiològica.