El nou cartipàs de Sant Esteve Sesrovires preveu que generarà un estalvi a l'Ajuntament respecte del que hi havia fins ara. S'han reduït les retribucions i s'ha suprimit el càrrec de confiança que hi havia fins ara.

El nou govern té quatre tinences d'alcaldia: Bernat Orellana Camacho, Laura Haba Jiménez, Adrià Companys Arcusa i Joan Galceran Margarit. Pel que fa a les regidories, es passa de dinou a quinze i s'incorpora Transparència, i Imatge i Divulgació.

L'alcaldessa, M. Carme Rallo, ha manifestat que el nou cartipàs "és un punt de partida, un document viu que pot ser modificat en el decurs del mandat, si això ens fa més efectius".

Des d'alcaldia s'assumeix Règim Intern i Comunicació, Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Salut, Gent Gran i Polítiques de Gènere; Josep M. Moreno, d'Hisenda, Regidoria d'Urbanisme i Medi ambient; Adrià Companys es fa càrrec de Cultura i d'Esports; Joan Galceran, de Sistemes i Tecnologies, i d'Imatge i Divulgació; Laura Haba, d'Educació i de Transparència i Participació ciutadana; Bernat Orellana, de Barris i de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació; i Jaume Ripollés, d'Obres i Serveis, Via pública i Mobilitat, i de Joventut.

En l'àmbit de les retribucions, les úniques dedicacions plenes del govern seran la de l'alcaldessa, amb una retribució de 43.000,00 euros/any bruts, i del regidor Jaume Ripollés, que cobrarà 30.000 euros/any bruts. Respecte a l'anterior govern, es passa de tres a dues retribucions, i es redueixen 2.000 euros/any cadascuna. Pel que fa a càrrecs de confiança, el nou govern municipal ha decidit prescindir d'aquesta figura que en l'anterior mandat ocupava la gerència.

Les indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats (Plens, Juntes de govern i comissions) són de 150 euros, i s'exclouen els membres amb dedicació exclusiva.