El govern municipal d'Igualada reduirà durant el mandat 2015-2019 un 1,29% el cost del govern -que sumarà 445.000 euros- i de l'oposició -150.000 euros-. Així ho ha anunciat el batlle de la ciutat, Marc Castells, qui ha avançat que el consistori tindrà dos regidors amb dedicació completa i dos càrrecs de confiança. A més, ha explicat que renunciarà al seu sou d'alcalde i es quedarà amb el que li assigni la Diputació de Barcelona com a diputat provincial. El batlle ha afirmat que durant aquesta legislatura, tot i la majoria absoluta que han obtingut, seguiran la "línia sòlida" de "no estirar més el braç que la màniga". Les retribucions i dedicacions dels regidors s'aprovaran al ple del 7 de juliol.

L'Ajuntament d'Igualada tindrà dos regidors amb dedicació completa -que ocuparan les regidories de Dinamització Econòmica, Coneixement i Interior i la de Qualitat Urbana- i comptarà amb dos càrrecs de confiança. Així ho ha explicat Marc Castells, qui ha afirmat que "ciutats de la mateixa mida que la nostra compten amb molts més regidors i càrrecs de confiança" i això, ha dit, "és una prova més que la majoria absoluta no ens ha pujat al cap". Castells ha explicat que quan van entrar al govern l'any 2011 "ja vam reduir els costos del govern i dels càrrecs de confiança del 700.000 euros" i ha afirmat que el govern municipal "seguirà amb la línia de la contenció de la despesa".

D'altra banda, Castells ha apuntat que el govern municipal de CiU també farà una aposta decidida per la transparència i, per això, potenciarà els "instruments de fiscalització". Segons el batlle, els dos principals grups de l'oposició, ERC i PSC, formaran part de tots els organismes i empreses municipals i ha explicat que la resta de formacions (la CUP, PP i Decidim), "tot i que formalment no poden ser-hi, seran convidades a totes les comissions i hi tindran veu". A més, el govern d'Igualada també aposta per la simplificació administrativa i se suprimiran dos organismes autònoms (el Patronat Municipal d'Esports i l'Institut Municipal de Cultura), que passaran a ser gestionats per la regidoria corresponent.

Seguir la línia de reducció del deute

Castells també ha avançat que en aquesta nova legislatura des del govern municipal de CiU es vol seguir la línia de la reducció del deute i ha volgut recordar que "quan vam entrar al consistori, el 2012, teníem tots els semàfors en vermell". Segons les dades del Ministeri d'Hisenda corresponents a l'any 2014, Igualada va passar dels 50,4 MEUR de deute el desembre de 2013 als 47,9 a finals del 2014. Amb tot, Castells ha explicat que des del 2012 el consistori ha reduït prop de 10 MEUR el deute i ha recordat que durant l'exercici anterior el consistori va destinar més d'un 16% del seu pressupost al retorn del deute.