L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha hagut de fer un nou ple aquesta setmana (el dilluns en va fer un) per aprovar correctament un parell d'acords que ja s'havien pres el primer dia. El govern de Vilanova està en minoria (8 al govern, 9 a l'oposició) i això fa que per a qualsevol votació li sigui necessari o bé que algun dels regidors de l'oposició s'abstingui o que li votin a favor. En el cas d'una abstenció, només, es dóna una situació d'empat, que en molts casos es pot decidir pel vot de qualitat de l'alcaldessa.

Aquesta última és la situació que es va produir dilluns passat, però no es va advertir en cap moment, que l'aprovació es produïa pel vot de qualitat de l'alcaldessa que desempatava la situació. A Vilanova, en aquest mandat, la secretaria de l'Ajuntament i el govern hauran de ser especialment curosos perquè l'oposició no està disposada a deixar-ne passar cap.

El ROM (Reglament Orgànic Municipal) especifica que, en cas d'empat, s'ha de fer una segona votació, i si persisteix l'empat, decideix, si escau, el vot de qualitat de l'alcaldia. Els punts que es van tornar a votar van ser el nomenament de representants de la Corporació en els òrgans col·legiats i el de l'assignació de retribucions, indemnitzacions per assistències als membres de la corporació.

El portaveu d'IPV-VV, Juan Manuel Cividanes, va queixar-se que un error administratiu tingui un cost per a l'Ajuntament. La regidora socialista Noemí Trucharte (PSC) va criticar el procediment de convocatòria i que la comunicació li arribés a la feina i no al seu domicili. I el regidor de VA, Francisco Palacios, va lamentar "la manca de mà esquerra" de l'equip de govern que "podria haver convocat el Ple d'una altra manera, sense urgència ni improvisacions".

En aquest cas, si, després de dues votacions amb un empat entre posicions per l'abstenció de Decide, Vanesa González va exercir el seu dret de vot de qualitat de l'alcaldessa.