El president del govern, Mariano Rajoy, va garantir ahir que les eleccions generals seran al desembre, i davant la possibilitat que les convoqui per al 20 d'aquest mes ha assenyalat que "hi ha una altra possible data".

Rajoy es va referir a la convocatòria d'aquests comicis en una entrevista a la COPE en què va defensar l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per al pròxim any abans que es dissolguin les Corts. Sobre la data concreta de les eleccions, va insistir que no pot precisar encara que segur que seran a final d'any i, quan es va plantejar si seran el 20 de desembre, va respondre que "hi ha una altra possible data" (s'està estudiant el 13 de desembre), tot i que seran "al voltant" d'aquest dia. Rajoy va insistir que seria dolent per a Espanya un acord entre el PSOE i Podem per arrabassar el govern al Partit Popular si aquesta és la força política més votada.

"Aquesta no és una manera de respectar la voluntat dels ciutadans ni el més democràtic que es pot fer", va afegir abans de recordar que a Espanya sempre ha governat el partit més votat i creu que això és el que ha de passar després dels pròxims comicis.

En plantejar-li què li fa més por davant d'aquests comicis, si l'operació Púnica, el cas Gürtel o l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, l'actual president del govern va admetre que són assumptes que han fet molt de mal al PP, i el partit ha obligat que totes les persones relacionades amb corrupció l'abandonessin.

"El PP ha pagat un preu molt alt per a això", va reiterar després de defensar les mesures posades en marxa durant la present legislatura per fer front a la corrupció.

Sobre la possibilitat de promoure primàries al PP, va assegurar estar disposat a escoltar qualsevol proposta, però va acusar els que li retreuen no utilitzar aquest procediment de fer unes primàries en què només es presenten els que les promouen o "treuen per decret llei" els que han resultat elegits, com va dir que li va succeir a Tomás Gómez a Madrid.

Rajoy es va mostrar disposat a conversar amb Pablo Iglesias perquè parla "amb tothom", encara que va explicar que les idees de tots dos "no són gaire coincidents", i no té gaire clar què hi han guanyat els ciutadans de Madrid o Saragossa amb l'arribada als seus ajuntaments de candidats avalats per Podem.