Els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) investiguen l'origen de l'abocament d'un producte tòxic produït la nit de dijous a divendres a les aigües del riu Anoia, a Vilanova del Camí. El vessament va contaminar un tram de 300 metres del riu, entre la depuradora dels adobers i la resclosa del parc fluvial. L'aigua d'aquest sector va aparèixer ahir de color negre.

Els Agents Rurals van localitzar una desena de carpes mortes en el tram afectat del riu, però la xifra d'exemplars morts podria ser superior, ja que ahir al matí es van comptar una cinquantena de carpes més nedant a la superfície del riu, a causa de la falta d'oxigen a l'interior de l'aigua.

Ahir mateix, es va descartar que el vessament provingués de la riera d'Òdena, que desemboca al tram afectat, ja que l'aigua estava neta. L'ACA haurà d'investigar ara si l'abocament provenia d'un col·lector de la depuradora dels adobers o d'un altre col·lector de la xarxa de clavegueram d'Igualada. De totes manera, la investigació sobre l'origen exacte de l'abocament serà complexa, a causa de l'alta activitat de la zona.