L'Ajuntament d'Olesa posa en marxa un Procés Participatiu per la millora de la convivència amb els animals al municipi. En aquest projecte hi participen els responsables polítics i tècnics dels departaments de Sanitat, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana, entitats animalistes, associacions de veïns, partits polítics i professionals de l'àmbit. Aquest procés hauria de culminar en la redacció d'un protocol de protecció dels animals que permeti regular-ne la tinença.

L'objectiu és que el municipi esdevingui una ciutat protectora, i que qualsevol ciutadà tingui clar què fer si es troba un animal abandonat o quines són les seves obligacions si té un animal a casa, entre d'altres. Per complir aquest objectiu cal un treball transversal entre departaments municipals i la implicació de la ciutadania.

La recollida d'animals abandonats, els espais temporals on aquests s'ubiquen mentre no arriben a la protectora, la neteja dels excrements als carrers d'Olesa, o la disponibilitat de zones d'esbarjo són algunes de les principals preocupacions exposades per entitats animalistes, associacions de veïns, partits polítics i professionals de l'àmbit, en la primera reunió celebrada, segon explica el govern en el seu portal a Internet.

Un objectiu que ve de lluny

Reivindicacions que no és la primera vegada que es manifesten, però que l'actual equip de govern municipal del Bloc Olesà vol abordar amb aquesta nova estratègia, que es basa en la implicació de diferents departaments de la pròpia administració i de la mateixa ciutadania, a través de les entitats.

Per Francesc Rosa, regidor de Medi Ambient, l'aposta per aquest sistema és fruit de la reflexió del govern, després de l'experiència de l'anterior legislatura, sobre la limitació de recursos existents i la lentitud de la burocràcia institucional. A partir d'aquesta trobada, s'articularan grups de treball específics per abordar cadascuna de les problemàtiques plantejades i s'establiran prioritats.