Martotastet prepara per a aquest dijous una degustació de vins del Penedès amb maridatges insospitats, en una sessió per gaudir de les combinacions gastronòmiques més variades.

L'acte l'acollirà el Museu Vicenç Ros, a les vuit del vespre. Es titula "Espai Bombolles i Maridatges Insospitats", dins el marc dels Racons del Vimart. Es tindrà la presència d'Agustí Torelló, del celler d'AT Roca. Ho organitza la plataforma Martotastet, amb el suport de l'Ajuntament de Martorell. Avui s'acaba la venda anticipada d'entrades a vuit euros.

L'esdeveniment permetrà descobrir el Clàssic Penedès Mètode Tradicional, amb l'enòleg Agustí Torelló, un dels impulsors d'aquest segell. Hi haurà degustació d'espumosos maridats amb platets gastronòmics de la plataforma Martotastet.

Clàssic Penedès

Els productes amb la marca Clàssic Penedès refermen el terrer de procedència, l'agricultura ecològica, l'ús de varietats tradicionals del Penedès i la condició que, per sortir al mercat, aquests escumosos tinguin un mínim de quinze mesos de criança en ampolla. Per tant, tots els Clàssic Penedès són reserva. Amb aquests valors de qualitat i sostenibilitat volen seduir empreses cavistes petites i mitjanes enfront de les grans marques, que dominen el sector.

Els escumosos DO Penedès amb la distinció Clàssic Penedès procedeixen de set subzones: Marina del Garraf, Massís del Garraf i Costers d'Ordal, Conca del riu Foix, Costers de Montmell, Serra d'Ancosa, Conca del riu Anoia i Valls del Bitlles Anoia.