Igualada obrirà les portes el 18 i 19 de novembre d'una nova fira batejada amb el nom d'IDEA (sigla d'Igualada Disseny En Acció). El certamen, impulsat per l'associació professional Disseny=Igualada, neix amb l'objectiu de posar en contacte experts del disseny industrial d'arreu del país amb empresaris, industrials, promotors i inversors de la comarca de l'Anoia. Un dels impulsors del projecte, Pep Valls, va explicar ahir en la presentació que el repte de la fira és "establir un diàleg entre aquests col·lectius" per "fer pedagogia del disseny".

La fira, amb un pressupost de 35.000 euros, s'ubicarà al recinte de l'Escorxador i tindrà 15 estudis de disseny industrial, estands d'associacions i també una zona de demostracions.

El projecte també pretén generar un directori de dissenyadors de producte i d'industrials i empresaris de la comarca. La trobada, amb format de fira, tindrà una durada de dos dies. Pep Valls ha subratllat que l'espai no s'ha dissenyat "com una fira tradicional amb estands i taules, sinó que s'ha ideat un espai diàfan i d'àgora". En total, els visitants podran conèixer els projectes de 15 estudis de disseny industrial (5 dels quals seran d'Igualada) i també podran assistir a demostracions i exposicions "d'idees inspiradores", una àrea dedicada a mostrar productes industrials ja existents que es presenten com a exemples d'èxit.