L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha donat llum verd a unes ordenances per a l'any que ve que congelen la major part d'impostos i taxes, tot i que sí que aplicarà un increment equivalent a l'augment previst per a l'IPC a dos dels conceptes que afecten d'una manera general tots els habitatges: l'imports de béns immobles (IBI) i la taxa de recollida de deixalles, juntament amb la dels guals. En el cas de les escombraries, passarà dels 106,43 euros actuals a 107,81.

La proposta de noves ordenances es va aprovar en el darrer ple municipal amb els vots favorables del Bloc Olesà, el vot contrari de CiU i l'abstenció de la resta de formacions.

L'equip de govern calcula que amb aquest augment impositiu la recaptació incrementarà gairebé 100.000 euros, tot i que també es va posar en relleu que la despesa general per al 2016 es preveu que augmenti de més de 700.000.

El govern municipal va reiterar la conveniència d'aprovar una proposta que, segons assegura, de mitjana suposa un augment anual de 8 euros per cada habitatge d'Olesa en concepte d'IBI i escombraries i que, segons va argumentar l'executiu local, manté al municipi per sota la mitjana catalana i dels municipis de similars característiques pel que fa a la pressió fiscal al ciutadà.

Igualment, des del Bloc Olesà es recordava un cop més que, malgrat que la recaptació augmentarà amb una xifra que oscil·la entre els 50 i els 60.000 euros, de cara al 2016, la despesa de l'Ajuntament és previst que augmenti com a mínim de 700.000 euros pel nou contracte d'escombraries, l'augment de sou dels treballadors públics i l'augment de preu de l'energia.

L'augment de recaptació previst amb la proposta de l'equip de govern del Bloc Olesà només era discutit, com a tal, per CiU, que defensava la congelació de les ordenances. Per a Mercè Jou, si l'augment de la recaptació és tan baix, "era el moment de retornar als ciutadans els esforços que l'Ajuntament els ha exigit en altres anys". Des d'ERC d'Olesa, més que criticar l'augment plantejat de certs impostos, es qüestionava els arguments fets servir pel govern municipal. La formació republicana entén que hi ha manca de coherència del Bloc per assegurar que si finalment l'IPC no puja l'1,3 ara previst, es compensarà en les taxes del 2017, però ara no es compensa l'IPC negatiu del 2014.