La participació als Premis Ciutat d'Igualada creix el 17% en l'edició d'enguany

20.11.2015 | 00:00

Un total de 195 treballs s'han presentat a les diferents modalitats de la convocatòria dels Premis Ciutat d'Igualada, el veredicte dels quals es coneixerà el proper diu-menge 22 de novembre, a 2/4 de 12, al Teatre Municipal l'Ateneu. Globalment, l'augment de participació ha estat del 17% respecte a l'any 2014.
El gruix més important de la participació ha estat pel premi de poesia Joan Llacuna, amb una xifra que torna a batre el rècord que ja havia establert l'edició anterior i que ha passat de 73 a 85 participants. També destaca el gran increment de la participació en el premi d'Art Digital Jaume Graells, que promou l'empresa CEINA, juntament amb altres patrocinadors com Corel, La Renda Urbana, Trilogi i Aladetres, amb un total de 83 treballs, fet que representa un increment del 80% respecte de l'any anterior, en què s'hi van presentar 46 projectes.
Pel que fa al premi de Fotografia Procopi Llucià, les imatges dels 10 treballs que concorren al guardó es podran veure a la Sala Municipal d'Exposicions entre el 20 de novembre i el 13 de desembre. El tema fixat per a l'edició 2015 és Igualada de nit. El premi de Disseny Gaspar Camps reconeix el disseny produït a la ciutat durant el 2014/2015 en els seus diferents vessants i té el suport de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps i l'entitat disseny=igualada. El premi de Composició Musical Paquita Madriguera té aquest any 13 participants i el suport organitzatiu de l'Escola Municipal de Música d'Igualada i l'ACEM. També es lliurarà el premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, que té el patrocini i el suport de la Fundació Sant Crist i el departament de Cultura.
L'acte d'enguany no inclourà el lliurament del premi de Recerca Doctor Joan Mercader, de caràcter biennal, i que alterna el seu protagonisme amb el premi d'Investigació Jaume Caresmar, que aquest any sí que serà lliurat en els Premis Ciutat d'Igualada a l'Ateneu.

Acte amb Teatre Nu
L'acte de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada inclourà l'actuació de la companyia Teatre Nu amb l'espectacle de teatre musical Mrs. Brownie, que protagonitzen Laura Guiteras, actriu i cantant, i Abel Boquera al piano. L'accés a l'acte és lliure i està limitat només per a capacitat de la sala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema