Àuria Grup va reunir dimecres al vespre empresaris de la comarca de l'Anoia en una jornada de demostració de les possibilitats d'èxit que pot oferir la contractació de persones que pertanyen a diferents col·lectius en risc d'exclusió social. Èxit, sobretot, per a les persones contractades, però que també té repercussions positives per a les empreses. I ho va fer a través de l'exemple. Els empresaris van anar escoltant com diferents firmes havien tingut experiències d'èxit.

Crear ocupació per a les persones amb discapacitat és l'objectiu d'Àuria Grup. Per això, no només les integren dins la plantilla de la cooperativa sinó que les formen perquè entrin dins les empreses ordinàries. I el resultat és positiu: "una persona amb discapacitat és un bon treballador. Té una gran capacitat de compromís, de fidelitat i de treball", assegurava Sergi Herrando, de Schneider Elèctric, empresa amb planta a Capellades amb treballadors formats a Àuria.

Els ponents van coincidir que el compromís social i amb el territori és necessari per a la societat i positiu per als negocis. "No podem competir amb el cost de fabricació d'altres mercats però sí que ho fem amb els valors", afirmava Ferran Bosque, de Pool Biking. Com ell, Cellers Torres, Rec.0, Grup Miquel i Costas, Decathlon, Schneider Elèctric, Leitat, Stikets i el Gremi de Blanquers d'Igualada van intercanviar l'experiència i van animar l'auditori a copiar-los. "Una empresa forma part de la societat, si som generosos i responsables, la societat en general serà generosa i responsable", va mantenir Stephanie Marko, de Stikets.

La comarca té un problema històric: la contaminació del riu Anoia, en gran part a causa de la indústria adobera d'Igualada. La responsabilitat social també consisteix a agrupar forces per solucionar els problemes causats per la pròpia producció. Bernat Vilarrubies, del Gremi de Blanquers d'Igualada, explicava que "el repte més gran de la nostra indústria és el medi ambient". "Ens hem agrupat en un clúster de blanquers -afegia- per pagar entre tots la depuradora de les aigües. Ara les aigües residuals industrials surten més netes que la domèstica". El territori i la comarca també són un valor per a les empreses.

Àuria Grup va néixer a partir de l'AMIS (Associació de Pares i Mares amb Nens amb Discapacitat) i 40 anys després dóna feina a prop de 300 persones. I en formació o assistència, n'aplega 900 més.