La cavalcada de Reis d´Igualada complirà avui 116 anys amb uns 800 patges i patgesses, encapçalats pel cèlebre Faruk, treballant per portar els regals als infants de la ciutat. La Comissió de Reis ha posat a punt entre cinc i sis tones de caramels per repartir. Ses Majestats arribaran a 1/4 de 6 de la tarda al tram final del passeig Verdaguer, on els rebran l'alcalde, Marc Castells, i les autoritats locals en una tarima instal·lada per a l'ocasió. L'actuació de la Banda de Música d´Igualada i de la formació musical convidada d'enguany, la Unió Filharmònica d´Amposta, donaran el tret de sortida a la cavalcada, amb les notes de l'Himne del Patge Faruk.

Però els patges ja estaran treballant des d´hores abans, i és que a les 4 de la tarda un centenar es dividiran per anar a visitar les persones ingressades a l'Hospital d'Igualada i els avis i àvies de les dependències de la Clínica Sant Josep, la Residència del Pare Vilaseca i l´Asil del Sant Crist. Amb el clàssic esclat dels tres coets arrencarà la cavalcada, que farà el recorregut habitual, enfilant per començar el passeig Verdaguer, passant per la Rambla i acabant a la plaça de Castells.

Enguany hi haurà uns 700 patges desfilant a peu, sumats als que arriben en jeeps i als patges petits que ho fan a les carrosses. Entre ells, un col·lectiu en augment són les patgesses. Després que el 2003 es permetés finalment la seva presència, el nombre ha anat augmentant fins a superar el centenar i ara suposen entre el 20 i el 25% del total de patges. Al llarg de la desfilada es podrà presenciar una de les imatges més impressionants i característica dels Reis d'Igualada: els patges enfilant-se amb escales de fusta als balcons de les cases per lliurar els paquets a les famílies. A més, en acabar la passada una trentena de camions carregats recorreran la ciutat, on els patges entregaran casa per casa els regals procedents de l'Orient.