Unió de Pagesos ha elegit aquest cap de setmana la nova Comissió Permanent Nacional dins del seu 12è congrés, celebrat a l'Anoia. Durant els propers quatre anys els escollits seran els encarregats de defensar i reivindicar uns preus justos per als productors, una millor distribució de les ajudes públiques i mecanismes per facilitar la incorporació de gent jove al sector de la pagesia.

La defensa d'una política agrària que permeti que els agricultors puguin guanyar-s'hi la vida, ha estat una de les línies centrals de les jornades. Joan Caball, portaveu de la comissió fins que no s'esculli el nou coordindor, va destacar la necessitat de posar fi a l'abús de les grans cadenes comercials, que venen per sota del preu de cost. "No és possible que segons quins aliments es venguin més barats del que costa produir-los. És necessari un marge perquè sigui un preu just, ha de cobrar el transportista, qui omple els prestatges i qui llaura la terra", va defensar.

Entre el 2001 i el 2014, la renda agrària ha davallat el 39%, una xifra que preocupa el sector. "Els joves necessiten veure que el sector té futur", va afirmar Caball. També va assenyalar: "estem al costat del país, del dret a decidir, de la defensa de la llengua. Demanem al nou Govern que no ens deixi a l'estacada, perquè som necessaris".