"Durant el 2015 tot el corredor Barcelona-Igualada ha transportat 926.308 viatgers". Les dades d'usuaris de la xarxa del bus express que ahir va donar a conèixer la Generalitat, indiquen que hi ha hagut un increment del nombre d'usuaris, aproximadament d'1%. El bus exprés es tracta d'un model de bus directe de sortida a destinació, de diferents ciutats a Barcelona. Aquest 1% està per sota del creixement mitjà, que és del 5%.

En aquest corredor la principal millora per a l'usuari, a part de les freqüències, ha estat que els nous serveis de bus exprés han permès augmentar la capacitat en les hores punta.

La xarxa de busos d'altes prestacions exprés.cat que desplega el Departament de Territori i Sostenibilitat ha transportat l'any 2015 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014, quan el nombre d'usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s'explica tant per l'augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l'any passat en van entrar en funcionament 8, que s'afegien a les 15 que ja donen servei des de l'any 2012. L'increment mitjà de viatgers ha estat del 5,3%.