El Consell Comarcal de l'Anoia ha preparat material didàctic per oferir formació sobre el coneixement del país als immigrants que arriben a l'Anoia. Es tracta de material accessible des d'Internet. Aquesta iniciativa s'ha preparat conjuntament amb els consells comarcals, com els d'Osona, Vallès Occidental i Maresme.

Tenint com a marc la llei d'Acollida de les persones estrangeres immigrades i retornades a Catalunya aprovada l'any 2010 pel Parlament, els consells comarcals de la província de Barcelona estan elaborant un material didàctic de suport a l'aula per la realització dels cursos de coneixement de la societat catalana i explicació, també, del marc jurídic en el què es mou el país.

El material, dissenyat amb molts elements gràfics i visuals per facilitar el seguiment del curs, recull els continguts mínims fixats per la direcció general per a la Immigració, que indica quins són els serveis d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

Aquest document està estructurat en cinc mòduls: Catalunya, serveis públics, tràmits d'estrangeria, espai públic i convivència i cultura catalana.