La Botiga al Carrer torna a ser el referent dels descomptes a Igualada en un dissabte marcat pel vent. A banda de les compres, els visitants van gaudir de les noves activitats infantils i del primer concurs de pintura ràpida del certamen.

Aquest esdeveniment marca el punt final de les rebaixes.

La Botiga al Carrer podria ser només un acte de consumisme, però s'hi van sumar iniciatives que van omplir la jornada d'art i cultura. A banda de poder gaudir de les fotografies del FineArt Igualada, els visitants també van passejar entremig de pintors i pintores que participaven en el primer concurs de pintura ràpida "Botiga al Carrer Igualada", patrocinat per Aigües de Rigat, Sarauto-Peugeot i Bureau Vallée. Els artistes, repartits per tot el circuit de boti-gues, van plasmar el paisatge urbà sobre el llenç davant la vista dels més curiosos.

Els més petits també van poder pintar i jugar en diverses localitzacions del circuit comercial. A la plaça del Pilar, per exemple, s'hi va dur a terme un Shoot-ART, on els nens i nenes van poder llançar globus de pintura en una paret tot creant un gran mural. A la plaça de Cal Font l'activitat consistia a crear una mandala gegant amb sals de colors i a la Rambla Nova es va treballar amb material reciclat, tot per acompanyar i fer més agradable la jornada de compres. Un centenar de paradetes es van escampar pel centre de la ciutat durant tot el dissabte. El producte estrella, com sempre, va ser la roba, però cada vegada s'hi sumen més negocis, com els de gadgets de cuina i les òptiques, entre d'altres.

Tot i esperar la visita de 20.000 persones, el vent que va passar per la ciutat es va convertir en l'enemic tant dels qui compraven com dels qui venien. Un fred que, en part, va fer minvar el nombre de visitants i el temps que aquests destinaven a cada botiga. Els qui resistien el temporal sobretot buscaven aquelles peces als preus més assequibles. Alguns negocis que estan a punt de tancar van aprofitar per liquidar tot l'estoc. Els més nous, en canvi, es van donar a conèixer i també els que s'han traslladat recentment. I és que, a banda de ser una ocasió perfecta per treure's de sobre els productes acumulats durant l'any, les botigues aprofiten aquest dia per atraure els clients cap a l'interior de les botigues, on hi ha el producte de temporada, en aquest cas sense descomptes.