Igualada recuperarà les projeccions de cinema a partir del proper mes de desembre. Un acord entre l'Ajuntament de la ciutat i l'Ateneu d'Igualada permet adequar una sala de l'entitat per a la projecció de cinema.

Serà un espai de 129 butaques, amb un projector amb tecnologia digital d'última generació, que aquest dimarts es va presentar com una anhel fet realitat. L'entitat havia recollit en una campanya ciutadana 5.400 firmes per poder tenir un cinema a l'Ateneu, tot i que l'Ajuntament també tenia sobre la taula altres propostes. Finalment, l'alcalde Marc Castells (CDC) ha donat satisfacció a la voluntat dels igualadins i de l'entitat. El Kursal, el darrer cinema d'Igualada, havia tancat portes el gener del 2014.

L'Ajuntament assumirà la reforma de l'espai, amb un pressupost de 200.000 euros (dimarts al ple aprova un canvi de partides per tenir disponibilitat de crèdit i poder iniciar les obres), bàsicament per fer la sonorització, i instal·lar la màquina de projecció i les butaques. L'Ateneu, que ha cedit l'ús de la sala a la ciutat per una termini de 20 anys, n'assumirà la programació. L'entitat està a punt de tancar un acord amb una de les grans distribuïdores del país que garantirà que cada cap de setmana es pugui veure una de les sis o set estrenes que arriben a Catalunya.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la presidenta de l'Ateneu Igualadí, Mireia Claret, acompanyats del president d'Igualada Comerç, Xavier Figueres, van presentar l'acord i el projecte que permetrà obrir una nova sala de cinema a la ciutat a partir del proper hivern. Com va dir el representant comercial, Igualada es prepara per viure "un Nadal de pel·lícula".

La voluntat explicitada per l'alcalde és que abans de l'estiu s'hagi pogut completar el procés de contracció de les obres, per poder reformar la sala en un termini de poc mes de tres mesos, entre el setembre i el novembre, i poder fer la primera projecció el mes de desembre. L'Ajuntament i l'Ateneu han signat un conveni pel qual l'entitat cedeix una gran sala, l'actual auditori. Marc Castells va afirmar que "gràcies a aquesta col·laboració podem afirmar que a Igualada no només projectarem pel·lícules, sinó que a Igualada farem un nou cinema i que serà el cinema amb millors prestacions que hagi tingut mai aquesta ciutat".

L'alcalde apuntava que "amb aquesta acció no només responem a una demanda insistent de la ciutadania, sinó que contribuïm a reforçar Igualada com un centre comercial a cel obert, amb alternatives comercials i de lleure que es complementin".

Per la seva banda, Mireia Claret assegurava que "agafem el compromís que aquest sigui el cinema que Igualada necessita, volem que la gent recuperi l'hàbit d'anar al cinema; aquest és un projecte de tota una ciutat i, per això, projectarem pel·lícules d'estrena, cinema familiar, versions originals i una àmplia oferta adaptada als diferents públics". Claret va recordar les diverses activitats relacionades amb el cinema que hi ha a la ciutat i va es va comprometre a fer un esforç per portar el màxim de pel·lícules doblades al català.

Xavier Figueres va explicar que "al teixit comercial ens preocupava aquest dèficit i ara podrem evitar que aquells compradors que busquen també una bona oferta de lleure i cultura marxin de la ciutat; tenim un centre privilegiat i, amb aquesta excel·lent notícia, tindrem millors eines per competir".