Olesa de Montserrat perdrà, finalment, una sola línia de P3 el curs vinent, i no dues com es temia dies enrere. Així ho ha confirmat definitivament el director de Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, fent cas de les peticions que havia formulat l'Ajuntament d'Olesa en aquest sentit.

El grup que se suprimirà correspon a l'escola Mare de Déu de Montserrat, que és la que va tenir menys sol·licituds de places durant el període de preinscripció. D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Olesa ha aconseguit salvar del tancament un segon grup de P3 que el departament tenia intenció de suprimir, i que en aquest cas hauria afectat o bé l'escola Sant Bernat o bé l'escola Josep Ferrà i Esteva.

Josep Maria Pérez ha justificat el canvi de criteri del departament afirmant que, si bé la decisió inicial responia a la necessitat de "vetllar per fer una bona gestió dels recursos", com a administració pública "també hem de tenir seny i diàleg". I els arguments donats per l'Ajuntament per justificar que no es podia tancar el segon grup de P3 han convençut el departament. De fet, Pérez admet que la reunió amb l'Ajuntament va ser cabdal.

Totes dues administracions també han pres el compromís de treballar conjuntament per l'impuls de l'escola pública i especialment per fer més atractiva l'escola Montserrat. Si el curs 2017-2018 cal reobrir un altre grup de P3, es faria a l'escola Montserrat.