El Govern aprova la licitació de l'explotació de les depuradores d'Abrera i Igualada

Els contractes tenen un pressupost de 23,5 milions d'euros, dels quals 13,2 corresponen al contracte d'Abrera i 10,3 al d'Igualada

10.05.2016 | 18:08

El Govern ha aprovat aquest dimarts autoritzar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a iniciar la licitació dels contractes d'explotació i manteniment de les depuradores d'Abrera (Baix Llobregat) i Igualada per als propers quatre anys i la possibilitat de pròrroga de dos anys. Els contractes tenen un pressupost de licitació de 13,2 milions d'euros en el cas d'Abrera i de 10,3 milions en el d'Igualada. L'ACA obrirà els procediments de licitació corresponents durant el mes de juny i es preveu l'adjudicació abans de final d'any perquè siguin operatius des de l'1 de gener del 2017.
La depuradora d'Abrera, de tipus biològic, amb eliminació de nitrogen i fòsfor, està en servei des del 1994 i s'ha ampliat en dues ocasions (el 1999 i el 2012). La instal·lació dóna servei als municipis i nuclis d'Abrera (les Carpes, Santa Maria de Villalba, Ca la Cília); Olesa de Montserrat; Esparreguera; Collbató i el Bruc. Té una capacitat de tractament de 34.500 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 115.000 habitants equivalents (tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables a urbanes).

Per la seva banda, la depuradora d'Igualada està en servei des del 1985 i es va ampliar el 1995. Consta d'un tractament biològic amb eliminació de nitrogen i fòsfor i dóna servei als municipis i nuclis d'Igualada; Vilanova del Camí; Òdena i Santa Margarida de Montbui. Té una capacitat de tractament de 20.000 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 285.000 habitants equivalents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema