Els tres grups municipals de Calaf (Junts per Calaf-AM, GIC-VV, i CiU) han aprovat una moció de suport al moviment cultural. La moció la va presentar Junts per Calaf-AM, amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural, que a Catalunya se celebra el 4 de juny.

Calaf commemorarà la data amb una mostra d'entitats entre les 10.30 i les 13.30 hores de dissabte, en el marc de la celebració del mercat setmanal. L'objectiu principal d'aquesta fira és que les entitats es coneguin entre elles i que els veïns del municipi i de tota l'Alta Segarra puguin posar cara a les persones que estan al capdavant d'aquestes associacions, segons han explicat fonts municipals.

Les entitats que vulguin participar a la mostra han de posar-se en contacte amb la regidoria de participació. El 27 de maig del 2014, el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC), i va instaurar així una jornada dedicada a reivindicar el pes i la força de l'associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny del 1864, quan va començar el quart Festival Euterpe.