Calaf promou una festa de nascuts el 2015 perquè facin arrels a la població

Les famílies amb nadons nascuts l'any passat plantaran una alzina en un bosc recuperat

30.05.2016 | 07:21
Bosquet del Rentador, recentment recuperat per a l´ús públic

El Bosquet del Rentador, una zona recentment recuperada per a l'ús dels ciutadans de Calaf, acollirà la primera festa Arrela't, una proposta que pretén que a través de les accions per a la preservació del medi s'impliqui els ciutadans que han estat pares durant el 2015.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el proper diumenge 5 de juny, Calaf celebrarà la festa de l'Arrela't. Es tracta d'"una celebració amb la qual es donarà la benvinguda als infants nascuts a Calaf l'any 2015, al mateix temps que es fomenta el respecte al medi ambient", segons han explicat fonts municipals. A través de la plantada d'una alzina es pretén reforçar l'arrelament dels calafins a la vila.

La jornada festiva s'iniciarà a les 11 del matí, a la zona d'estacionament ubicada darrere l'estació de la Renfe. Des d'allí els participants caminaran, acompanyats per la Colla de Geganters i Grallers de Calaf, fins al Bosquet del Rentador. Recentment, el consistori calafí ha recuperat aquesta zona després que s'hi hagi arranjat un camí d'accés i s'hagi desbrossat. Així els veïns poden gaudir d'una nova zona d'esbarjo. Justament, l'Arrela't a Calaf també vol sensibilitzar petits i grans en el respecte i la cura pel medi ambient i pel nostre entorn més proper, com són els boscos i els espais verds.

Una vegada s'arribi al Bosquet del Rentador, els alumnes més menuts de l'Escola Municipal de Música oferiran un petit tastet del concert CataRock. En acabat, es procedirà a la plantada de l'alzina. Per fer-ho, es demanarà la col·laboració de les famílies amb infants nascuts l'any 2015. La celebració finalitzarà amb El Gegant del Pi, un espectacle de titelles gegants de la companyia Pamipipa adreçat a la primera infància, amb cançons populars i tradicionals amb música en viu. Una proposta alegre, interactiva i inspirada en la vida al camp i les cercaviles de festa major.

El projecte de l'Arrela't va néixer a Calaf l'any 2006. Deu anys després, mantenint la seva essència, s'ha volgut fer un pas més enllà per convertir-la en una proposta més festiva i amb més participació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema