El sector turístic d'interior espera un agost d'alta ocupació

El juliol ha estat una mica pitjor que l'any passat, però el sector té bones perspectives

31.07.2016 | 07:50
Allotjament turístic de l´Alta Segarra, a l´entorn de Calaf

El sector hoteler de la Catalunya Central ha tancat un mes de juliol "fluix" pel que fa a l'ocupació, però confia remuntar la situació durant el mes d'agost, quan s'esperen ocupacions elevades, sobretot durant les tres primeres setmanes. Al llarg del mes de juliol, l'ocupació a les comarques centrals s'ha situat entre el 50 i el 70%, i alguns dels establiments lamenten que aquest juliol ha estat "més fluix que el de l'any passat". La situació, però, canvia completament durant el mes d'agost, i moltes de les comarques confien fregar la plena ocupació. És el cas del turisme rural del Berguedà, que, segons va explicar el president de l'Associació de Turisme Rural, Jordi Pellicer, "les tres primeres setmanes d'agost farem complet".

Un dels reclams principals de la Catalunya Central és la natura, el turisme rural i també la seva proximitat amb Barcelona. Així ho constaten els responsables de les associacions turístiques del territori, que coincideixen a afirmar que el mes de juliol ha estat "fluix", però que l'agost es presenta amb molt bones perspectives d'ocupació. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, va explicar que les primeres setmanes de juliol han estat "més fluixes" i les reserves s'han concentrat, sobretot, als caps de setmana. Amb tot, Pellicer es va mostrar optimista, i va remarcat que a l'agost la majoria d'allotjaments penjaran el cartell de "complet".

A Osona, l'ocupació al juliol s'ha situat entre el 50 i el 65%, en funció de la zona, i les perspectives per a l'agost són que les dades siguin lleugerament superiors. El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, va explicar que les dades d'ocupació més elevades es donen a les ciutats més importants, com Vic, on l'ocupació ha arribat al 80%. Naudó també va explicar que les reserves continuen fent-se a última hora. Pel que fa als atractius d'Osona, Naudó va apuntar que el turista que visita aquesta comarca ho fa atret per "la cultura, una gastronomia pròpia i la natura".

El Solsonès i la zona de l'Alta Anoia segueixen la tendència de la resta de comarques de la Catalunya Central, i l'ocupació ha rondat entre el 60 i 70% al juliol, mentre que a l'agost s'espera arribar al 90 o 100%.

Un dels indrets més visitats del territori és el Monestir de Montserrat, que disposa de dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet. L'ocupació en aquests dos allotjaments ha estat la prevista, amb el 70 i el 60% respectivament, mentre que les previsions per a l'agost són superar el 75% d'ocupació.

El responsable dels dos allotjaments de l'entorn del monestir va explicar que s'ha detectat un lleuger augment de les reserves respecte de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema