Tres entitats de l'Anoia, el Centre de Recursos Pedagògics, inQuiet i TICAnoia, s'han posat d'acord per treballar en la creació de professionals que es puguin dedicar a les noves tecnologies de la informació. Els tres impulsors de la idea consideren que a la comarca calen professionals del sector tecnològic en general, però especialment del que es coneix com a tecnologies de la informació. Una primera acció que duran a terme és l'Anoia Tast-Tech, una mostra de caire tecnològic que té com a principal objectiu apropar la tecnologia a tots els agents de la comunitat educativa i a la societat en general, donant a conèixer diferents dispositius i el seu funcionament. Ahir es va fer la presentació d'aquesta mostra, que es durà a terme el dissabte 15 d'octubre, de les 10 a les 2 de la tarda, al Museu de la Pell d'Igualada.

En aquesta primera edició del Tast-Tech, s'hi podran trobar projectes artisticotecnològics, projectes educatius i empresarials, tallers tecnològics per a diferents edats i xerrades de 10 minuts que oferiran diferents entitats que estan relacionades amb la tecnologia. Hi haurà, també, una conferència que es confia que desperti l'interès general: "Robòtica, ensenyament, investigació", a càrrec de Francesc Sabaté i Domènech.

A més a més, durant la matinal hi haurà activada una aplicació (app) per a Android desenvolupada per alumnes de l'institut Milà i Fontanals, d'Igualada mateix, que permetrà als assistents acumular una sèrie de punts que es podran descanviar a final de la jornada en una subhasta de productes tecnològics patrocinats per diverses empreses del sector de les TIC.

En els darrers anys, s'ha desenvolupat diverses accions per corregir aquest dèficit de professionals en el sector tecnològic. Entre d'altres, s'han fet activitats extraescolars tecnològiques en els centres docents i en entitats dedicades a la formació, així com també campanyes de sensibilització dirigides a jove estudiants.