Els dos grups de l'oposició a Calaf, Grup Independents per Calaf (GIC) i Convergència i Unió (CiU), que són majoria, van votar en contra d'una modificació del pressupost en el darrer ple. L'acció d'aquests dos grups bloqueja la voluntat del govern de Junts per Calaf-AM de "desenvolupar els projectes previstos fins a final d'aquest any". Calaf treballa amb un pressupost prorrogat i això limita les accions del govern, i per això hi havia la voluntat de modificar el pressupost.

A través de la proposta presentada el govern local pretenia regularitzar diferents partides del pressupost actual vinculades al pagament de la Llei de Barris, al projecte de museïtzació de la plaça Gran i a aspectes relacionats amb la recollida selectiva. Les despeses d'aquesta darrera partida s'han incrementat més del que estava previst al pressupost prorrogat per un increment de la taxa de l'abocador i per una avaria del camió que fa la recollida, que va provocar una subcontractació el servei.

Per altra banda, aquesta modificació també havia de servir per regularitzar el bloc destinat a cultura i festes. Segons la regidora d'Hisenda, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Montserrat Mases, "totes les actuacions dutes a terme han tingut una repercussió més enllà del lleure, ha estat una aposta pel creixement econòmic de comerços, empreses i associacions". Amb aquestes paraules, la regidora feia referència a l'aposta que l'equip de govern ha fet per impulsar l'EcoFira, l'Agro Alta Segarra o el Tast a la Plaça. Alhora, va destacar l'aposta per la qualitat de la festa major, que ha repercutit positivament en les entitats.

GiC considera que el procediment legal no era l'adequat, i CiU no hi està d'acord. CiU va abstenir-se en altres modificacions del pressupost per a l'avançament d'amortitzacions de préstecs, l'abonament de factures elèctriques i en l'amortització de préstecs que no estaven previstos en el pressupost prorrogat del 2015.

L'alcalde Jordi Badia ha afirmat que té "la mà estesa" per negociar una sortida al bloqueig.