El saló de sessions de l'ajuntament d'Igualada acollirà dijous vinent l'acte de cessió dels fons documentals històrics d'Unicoop Cultural a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia.

Unicoop Cultural, propietària i gestora del Teatre de l'Aurora, és una cooperativa centenària, hereva de les antigues cooperatives La Económica i La Igualadina (1904), Unió de Cooperadors (1936), Societat Cooperativa de Consumidors «La Victoria» (1939) i Unió Cooperativa Unicoop (1976).

Amb les seves finalitats socioculturals actuals, Unicoop Cultural va néixer el 1988 com a resposta a la greu situació jurídica i financera en què estava l'entitat predecessora, la Unió Cooperativa Unicoop. La nova Junta va aconseguir elaborar un projecte que permetia rehabilitar la seva seu del carrer de l'Aurora -plaça de Cal Font- i recuperar la seva vida social. Així va néixer el Teatre de l'Aurora, com a veritable motor de dinamisme de l'entitat i avui plenament consolidat en l'oferta cultural de la ciutat.

Unicoop Cultural ha conservat els importants fons documentals dels més de cent anys d'història d'aquesta cooperativa, amb els diversos canvis de denominació, que ara vol cedir perquè formin part del patrimoni igualadí.

En el mateix acte de cessió es podran veure algunes mostres d'aquests documents cedits a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia.