Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat i conseller d´Economia i Hisenda, ha impartit avui un taller del programa d´Educació Financera a les escoles de Catalunya (EFEC) sobre què són els impostos i per a què serveixen als alumnes de 4t d´ESO i batxillerat de l´Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires, coincidint amb la setmana mundial de l´Educació Financera, la Global Money Week.

Junqueras, que ha participat per segona vegada com a voluntari del programa, ha explicat a més de 80 joves que els impostos "han de servir per resoldre les necessitats de la gent i s´ha de garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats". El vicepresident del Govern també ha respòs a les preguntes dels estudiants sobre el frau fiscal o el futur econòmic del país.

Cada curs són més les escoles i voluntaris que s´adhereixen al programa impulsat per l´Institut d´Estudis Financers (IEF), els departaments d´Ensenyament i de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i les principals entitats financeres i associacions professionals del país. Enguany, el programa es consolida i ja té inscrits més de 320 centres escolars d´arreu del territori. Durant les quatre edicions anteriors, s´han impartit 10.300 tallers per a 55.000 alumnes.

Aquesta iniciativa, pionera a l´estat espanyol, s´emmarca en les recomanacions d´organismes internacionals com l´OCDE, amb la finalitat de dotar a la ciutadania amb millors competències per a poder gestionar i augmentar els estalvis, i evitar episodis com el sobreendeutament o l´exclusió financera.