Igualada té des d'aquesta setmana sis desfibril·ladors externs semiautomàtics (DEA) més instal·lats a la via pública. Amb aquests aparells, l'Ajuntament d'Igualada i l'empresa local Cardiosos completen la segona fase de la cardioprotecció de la via pública iniciada l'any passat.

Aquests nous desfibril·ladors, que se sumen als instal·lats l'any passat, estan ubicats a l'avinguda dels Països Catalans, 105; al carrer de les Gardènies, 3 (davant de l'Oro di Napoli); al carrer Comarca, 42 (davant de la cafeteria Dolce Vita); a la ronda de Fàtima amb carrer Nostra Senyora de Begonya (a la façana de la caseta municipal); a la plaça del Sant Crist; i al carrer Nicolau Tous (al centre de dia Montserrat).

Amb el desplegament d'aquesta segona fase la ciutat d'Igualada ja disposa actualment d'un total de tretze columnes de rescat cardíac instal·lades a la via pública i complementen la xarxa ja desplegada en diferents equipaments públics distribuïts pel municipi.

La instal·lació d'aquests sis desfibril·ladors externs semiautomàtics addicionals s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració público-privada i a l'esforç econòmic que han fet vuit empreses de la ciutat: Star Foc, Oro di Napoli, Rètols Planell, Esquaix Igualada, Cafeteria Dolce Vita, Flors Roset, Junyent Corredoria d'Assegurances i Tuga Wear, que assumeixen el 60% del cost del projecte.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Igualada contribueix en el cost de les columnes de suport i cedeix l'espai a la via pública, i Cardiosos es fa càrrec dels costos d'instal·lació, l'assessorament tècnic i el manteniment, i d'una part de la formació.