Al ple municipal celebrat aquest dimarts, la síndica municipal de greuges d'Igualada, Rosa Sánchez, va presentar la memòria de l'activitat duta a terme durant l'any 2016. 127 accions comptabilitzades en els últims dotze mesos, 56 de les quals corresponen a consultes, assessoraments i informacions, i la resta, 71 en total, a queixes.

El conjunt d'accions de la síndica ha augmentat de 110 a 127, amb un marcat augment de les consultes -han passat de 17 a 56- i un descens de les queixes -de 92 a 71. Els àmbits que motiven més queixes a la Sindicatura són ensenyament, multes, urbanisme, serveis municipals i serveis socials.

En el mateix ple es van anunciar canvis al cartipàs, una reorganització necessària per la nova tasca de la regidora Àngels Chacón com a directora general d'Indústria. La reorganització es va aprovar amb la negativa de la CUP, el vot positiu de CiU i l'abstenció de la resta de grups. Chacón continuarà sent regidora de Dinamització Econòmica i Coneixement, però abandona les altres àrees. També deixa de cobrar de regidora.

Les competències d'Interior passen a la regidoria de Qualitat Urbana, amb Jordi Pont, i la regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, ho serà també de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Mercats, i tindrà dedicació exclusiva (55.000 euros).