El casal de l'Estiuart, organitzat per l'escola municipal d'art i disseny Gaspar Camps d'Igualada, ha finalitzat aquesta setmana amb un bon nombre de participants. Es tractava d'una proposta de lleure per a infants després del curs escolar en què el tema era l'educació artística. Enguany, l'eix temàtic s'ha centrat en les cultures del món, i a explicar, així, la diversitat artística i cultural de diferents pobles de l'Àfrica, l'Àsia, Amèrica i Oceania a partir de diferents disciplines artístiques.

Els joves participants han viatjat cada setmana a un continent diferent. El primer dia es feia una introducció per situar el continent en el mapamundi jugant amb un mapa interactiu. A continuació es treballaven visualment elements i conceptes propis del continent elaborant un mapa visual amb elements plans i altres de tridimensionals, segons expliquen fonts del centre.

Cada setmana s'ha fet un taller específic tutoritzat per un professional, en el qual es treballava tant el concepte com la tècnica, introduint la temàtica a partir d'un conte, una història, un artista o a partir de la visualització d'unes imatges, sempre tenint en compte el context on es situava l'activitat. Gairebé en tots els tallers es treballava a partir de l'observació de peces exposades, fotografies o reproduccions de models, i també mitjançant explicacions, i els alumnes havien de dibuixar, pintar o modelar, altres vegades havien de ballar, o potser dur a terme un ritual xamànic, amb màscares, tam-tams i maraques acabades de pintar.