Xarxa Igualada, l´entitat que programa el teatre infantil a la ciutat, va rebre divendres a la nit el premi Estel Blanc que lliure cada any ERC de l´Anoia a una persona o entitat que treballi en "la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions i el patrimoni del nostre país", com va recordar la diputada i vicepresidenta de la mesa del Parlament de Catalunya, Alba Vergés. L´entitat celebra enguany els seus 40 anys d´existència. El premi es va lliurar en el decurs del sopar de la república que organitza ERC a la comarca de l´Anoia a l´entorn del 14 d´abril. En l´edició d´enguany, més de 300 persones s´hi van aplegar en un èxit de convocatòria.

Van recollir el guardó, que va lliurar el president del Parlament, Roger Torrent, l´actual La presidenta de l´entitat Eva Galtés, i dos membres històrics del grup, Agustí Coll i Jordi Dalmau, que van iniciar el camí amb l´entitat, en aquell moment Rialles. Va ser justament Coll qui es va adreçar al públic en nom dels 15 membres que actualment formen el col·lectiu a la capital de l´Anoia, després que Galtés fes l´agraïment més genèric. Coll va recordar els orígens de la formació del grup, que era un model únic a Europa. "És un viatge que vàrem començar que continuem amb tota la nostra força i energia, però també amb una certa tristor, perquè després de 40 anys el nostre viatge ha tornat en molts sentits, al punt de sortida", en referència a la situació política que viu en país.

Coll va denunciar "l´atac constant i mesquí contra la nostra cultural" i va recordar que "la finalitat del grup era apropar el teatre i la cultura als més joves, programa i educar". Després de lliurar el premi va intervenir el President del Parlament, Roger Torrent, que va agrair l´esforç de Xarxa i d´entitats socials i culturals que treballen per al país.