El portaveu del comitè d'empresa de Furas, Xavier Albert, considera que l'ERO publicat fa 10 dies i que extingeix el 70% dels contractes de les 50 persones de la plantilla, significa a la pràctica "l'extinció de l'empresa a Catalunya, ja que la fàbrica de Torà queda reduïda a la meitat de plantilla". De fet, creu que "quan a les plantes de la Xina, per part de Leoni, sigui possible" la producció de les dues tipologies de cable que es fan a Torà, la factoria segarrenca també tancarà portes. De cara a la reunió del proper dijous per negociar les condicions de l'ERO, els treballadors esperen que s'aconsegueixi una xifra en la indemnització que superi els 38 dies per any treballat, el què proposa ara l'empresa.

L'empresa va encetar les negociacions oferint 20 dies per any als treballadors, "ara ja s'està parlant de 38 dies per any" explica Albert, i es confia en què s'obtinguin les mateixes condicions de l'ERO del 2007. El conflicte de dos anys enrere va acabar amb el compromís que si "en dos anys hi havia un altre ERO, hi haurien les mateixes condicions". Aquesta situació ha desembocat en un buit, ja que "com s'interpreten aquests dos anys? Des de l'1 de gener, o fins al 31 de desembre?". Albert espera que "es faci una bona negociació, en les dues reunions que queden, i es pugui arribar a una xifra propera als 45 dies per any".

L'any 2007 Furas ja va patir un ERO que va deixava com a únics centres productius al Marroc i Torà, i deixant a Piera com a centre logístic i tècnic administratiu. Desprès d'aquell ERO el grup multinacional Leoni va subrogar les activitats de Furas, de manera que absorbia a una de les marques que n'era competidora directa. Xavier Albert, comenta que des de l'absorció, "la distribució de les comandes a les nostres plantes i oficines ha baixat, i s'ha prioritzat derivar les feines a Eslovàquia i la Xina, comandes que fins i tot sortien més econòmiques aquí". Això ha repercutit negativament també a la seu pierenca. Leoni Furas, a més, ja ha presentat dos ERO temporals, obligant al personal administratiu a quedar-se a casa un dia a la setmana.