Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial de la plaça del Mercat de Vilanova del Camí, tot just després d'acabar d'enllestir els quatre detalls que quedaven pendents d'executar. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va comprovar sobre el terreny les obres de recuperació d'un espai que ha trigat molt de temps a ser una realitat. "Aquesta plaça mostra el compromís de la Generalitat de Catalunya amb la comarca de l'Anoia", explicava Nadal. La reforma de la plaça del Mercat és inclosa en el programa de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya i ha costat poc més d'un milió d'euros.

Aquest serà un espai "a disposició de tothom i que, com bé diu l'alcalde, ha d'humanitzar la plaça del Mercat", explicava el conseller. La nova plaça és molt més àmplia i ha de permetre la celebració de fires i actes socials en ple centre de Vilanova. "Aquesta nova plaça aporta una nova dimensió a la població" i ha de funcionar "com un espai públic obert a tota la ciutadania", explicava Nadal. En total, les inversions del Pla de Barris a Vilanova ascendeixen a 8,2 milions d'euros, quatre dels quals són aportats per la Generalitat de Catalunya.

Amb l'obertura oficial, que va aplegar unes dues-centes persones, es tanca un llarg període d'obres i molèsties per als veïns... però també se n'enceta un altre. A final d'any podrien començar les obres de reurbanització del carrer Major entre els carrers Onze de Setembre i Santa Llúcia. Actualment, el projecte està en el procés de definir les contribucions que hauran de pagar els veïns per aquestes obres.

El tren s'arreglarà "aviat"

El conseller Nadal, a més, va passar revista als diferents temes que afecten la comarca i que encara estan sobre la taula. En aquest sentit, Nadal va assegurar que "aviat se solucionarà la millora de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya" al seu pas per l'Anoia, tot i que no va voler especificar quan seria. Recordem que estan pendents d'execució la nova estació a Igualada i el possible soterrament de la línia al seu pas per Vilanova. A més, Nadal va assegurar que si "hi ha suficient demanda s'ampliarà o canviarà l'oferta de busos llançadora" cap a la Universitat Autònoma de Barcelona.