L'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CiU), va anunciar ahir la implementació de la gratuïtat en la primera hora d'estacionament del pàrquing d'Igualada Nord, a prop de l'hospital. Es tracta d'un dels seus compromisos electorals que s'aplicarà des de dilluns que ve i es veurà acompanyat, aviat, de l'abaratiment de l'abonament d'aquest pàrquing, que passarà de 28 a 25 euros mensuals.

El pàrquing soterrani vinculat a l'hospital havia estat un dels temes que els actuals socis de govern, CiU i ERC, havien brandat contra l'equip de l'Entesa per la desocupació que tenia. Castells explica que, "si tanquéssim aquest pàrquing guanyaríem diners, però com que volem donar un servei a la ciutadania intentarem fer-lo rendible".

En aquest sentit, l'alcalde anunciava ahir una promoció per a les persones que vulguin fer un abonament de 8 hores per a l'estacionament. Des d'ara fins al 30 de juliol del 2012, hi haurà una tarifa promocional de 20 euros el mes. El convergent confia que amb aquests nous atractius incrementi la utilització d'unes instal·lacions de les quals una planta havia romàs tancada per la baixa afluència de vehicles.

El govern igualadí estudia ara mecanismes per fer gratuït l'aparcament per als usuaris d'Urgències de l'hospital, un altre dels compromisos de CiU. Castells assegura que amb aquesta mesura els usuaris que hagin utilitzat el servei d'Urgències tindran l'aparcament de franc. Fonts de l'Ajuntament s'asseguren que, si no es pot fer efectiu ara, es podria portar a terme el setembre.

Avui, la reunió del consorci

Castells assegura també que, avui, a la primera reunió constitutiva del consell rector, s'intentarà fer un esforç per atenuar l'impacte de les mesures que s'han de prendre respecte de la plantilla del Consorci Sanitari de l'Anoia. Sobre l'entitat, que gestiona l'Hospital d'Igualada, hi plana l'amenaça d'un expedient de regulació que afecta més de 40 llocs de treball. En aquesta reunió també es decidiran altres detalls, com qui ocuparà la gerència en substitució d'Olga Pané. Castells, que serà al consell rector, afirma que espera que el conseller Boi Ruiz "faci una proposta" de nom per a la gerència.