El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha suspès la citació el pròxim dia 15 d'Oleguer Pujol, el fill menor de l'expresident català Jordi Pujol, fins que s'aporti a la causa un informe pendent de l'Agència Tributària sobre les operacions milionàries investigades.

El magistrat ha accedit a la petició que li va fer Pujol seguint amb els arguments que va esgrimir també el seu exsoci Luis Iglesias per reclamar la suspensió de la seva citació, que estava prevista per a un dia abans. Pedraz també va acordar ajornar la citació d'Iglesias -gendre d'Eduardo Zaplana- fins que es presenti al jutjat un informe de la Policia sobre els moviments de diners sospitosos.

El jutge els va citar a petició de la Fiscalia Anticorrupció, per prendre'ls declaració per primera vegada després que l'octubre passat es practiquessin registres als seus domicilis i a les seus de les empreses investigades en aquest procediment, obert arran d'una querella de Guanyem Barcelona i Podem. Pedraz va decidir cridar-los després de rebre diversos informes d'Hisenda i de la Policia, entre ells tres avanços de l'anàlisi definitiu de la UDEF. D'aquests, es desprenen indicis que podrien haver comès delictes de blanqueig i frau fiscal en operacions milionàries de les quals es desconeix la procedència dels diners.

El magistrat indaga en aquest cas set operacions immobiliàries sospitoses per valor de milers de milions d'euros realitzades per societats vinculades al fill de Jordi Pujol, algunes mitjançant Drago Capital. A través de Drago i de societats creades expressament per a algunes operacions, Oleguer Pujol i els seus socis van gestionar actius com edificis comercials, terrenys a Melilla, habitatges, centres turístics i hotels, 1.152 oficines del Banc Santander i tres seus del grup Prisa.

Dos dels informes aportats a la causa, de l'Agència Tributària, es refereixen a Pujol, Iglesias i Drago Capital S.L., la societat vinculada a tots dos, i en ells, afirmava el fiscal, "d'una manera més o menys extensa, es posa en comunicació del jutjat que existeixen elements de defraudació tributària que tenen rellevància criminal".