El Govern grec i els representants dels creditors internacionals inicien avui, dimarts, les negociacions per a un tercer rescat, que l'Executiu hel·lè espera concloure d'aquí al 18 d'agost, i que inclouran una sèrie de temes espinosos.

"Els equips de tècnics tindran demà reunions al Banc de Grècia i, potser, en la Secretaria General de Comptes", va declarar una font del ministeri de Finances, que va afegir que els caps de les delegacions arribaran a Atenes en els propers dies, "com a molt tard el cap de setmana".

Segons va indicar des de Brussel·les la portaveu de la Comissió Europea, Mina Andreeva, els quadres tècnics del quartet format per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE), el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) i Fons Monetari Internacional (FMI) ja es troben a Atenes i fins i tot ja duen a terme algunes converses. La negociació, segons fonts del ministeri de Finances, es desenvoluparà amb diversos grups de treball en paral·lel, que examinaran la situació financera, els temes de pensions, les relacions laborals, l'obertura del mercat de productes i altres assumptes acordats en la cimera de l'Eurozona el 12 de juliol passat.