El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va assegurar ahir que "no hi ha hagut dubtes", ni tampoc "contradiccions", sobre si Artur Mas havia de ser el presidenciable de la candidatura. "Hi ha una voluntat de posar sobre la taula contradiccions que no hi són", va constatar.

Romeva ja havia intentat tancar aquest debat dilluns a través de vint piulades al seu compte personal de Twitter, però va insistir ahir que "hi ha un acord entre CDC i ERC que diu que si hi ha una majoria suficient, el president serà Artur Mas". De tota manera, va reivindicar la diversitat de la llista i va considerar que la persona que sigui president, i que ho serà durant un període transitori, en el fons és "circumstancial".

"Per enèsima vegada. No hi ha hagut dubtes, repeteixo, i ho torno a dir: hi ha un acord entre CDC i ERC que diu que si hi ha una majoria suficient, el president serà Mas", va indicar Romeva, que va afegir que el govern que presidiria, però, seria "plural, amb sensibilitats diverses, completament diferent" del que hi ha encara avui dia.

En aquest context, va conti-nuar, "que el president sigui Mas i durant un període transitori és circumstancial". I això, segons Romeva, és el que van explicar tots els candidats, "sense excepció". "No hi ha contradicció", va reblar. Ara bé, va remarcar que "una altra cosa" és que alguns vulguin posar sobre la taula "contradiccions que no hi són", fins i tot dient que "això és que hi ha una persona que ha perdut el seny i la resta són tots una colla de ximples". Romeva va trobar "insultant" que alguns insultin dos milions de persones que van votar el 9-N, i va insistir que són les mobilitzacions massives dels últims anys el que durant tot aquest temps ha impulsat el procés cap endavant.

Pel que fa a les relacions amb la CUP, va assegurar que ell personalment les té "molt bones" amb Antonio Baños, i va voler constatar que el dia 28 caldrà sumar el màxim possible de gent per construir el futur "des de sensibilitats diverses". Si Junts pel Sí no obté majoria absoluta, va concloure, "caldrà negociar, en qualsevol circumstància".