Regió 7

Un jutge remet al TSJC una querella a Mas per no actuar contra els xiulets a l´himne

11.09.2015 | 00:00

Un jutge de Barcelona ha remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el President de la Generalitat, Artur Mas, per omissió del deure de perseguir delictes, ja que no va intervenir quan el maig passat es va xiular l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei.
El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez, acorda incoar diligències prèvies respecte a la querella pel mateix delicte contra el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ja que en el seu cas, a diferència de Mas, no és aforat.
La querella va ser interposada per l'Associació Pro-Justícia segle XXI, que va denunciar Mas i Batlle pels xiulets que es van produir el passat 30 de maig al Camp Nou del FC Barcelona, amb motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei. En l'escrit, el jutge acorda remetre la part de la querella vinculada a Mas a la sala civil i penal del TSJC, perquè pugui pronunciar-se sobre la seva admissió, tenint en compte la seva condició d'aforat.
Respecte a Batlle, el magistrat remarca que, "com que els fets podrien haver estat, de moment, i a falta de més concreció, constitutius d'un delicte de no perseguir delictes", en relació amb el delicte d'injúries contra el rei i ultratge als símbols d'Espanya, és procedent incoar diligències prèvies. En el seu cas, amb caràcter previ a l'admissió de la querella, el jutge requereix al denunciant que aporti una fiança de 500 euros per exercir l'acció popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema