El rei fa una crida a no caure en el "desànim" davant del terrorisme

Insta a "defensar el nostre model de convivència" en un discurs sense referències polítiques

07.01.2016 | 00:00
El monarca passa revista a la Guàrdia Reial durant la celebració de la Pasqua Militar
El monarca passa revista a la Guàrdia Reial durant la celebració de la Pasqua Militar

El rei va fer una crida a la celebració de la Pasqua Militar per no caure en el "desànim" davant de l'"envestida brutal" del terrorisme, i va destacar que "els que en qualsevol lloc ataquen els nostres drets i llibertats s'han de trobar amb una reacció valenta i decidida d'unitat". Una reacció que, va continuar, també ha de ser de "fermesa en la defensa del nostre model de convivència" i basada "en la nostra fe en els irrenunciables valors democràtics que abracem convençuts, i amb la determinació i el coratge per defensar-los".
"Garantir la llibertat i els drets dels ciutadans és una exigència i una responsabilitat del nostre Estat de Dret", va destacar el rei Felip al Saló del Tron del Palau Reial, davant d'uns 150 convidats de l'àmbit militar, acompanyat de la reina i en presència del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, i dels ministres en funcions Pedro Morenés i Jorge Fernández Díaz.
La creixent empenta de l'activitat terrorista gihadista a tot el món que, segons va recordar el rei, aquest any ha colpejat "cruelment, d'una manera roïna i covarda", causant la mort de "ciutadans de països amics i compatriotes nostres", va motivar el seu principal missatge d'aquesta Pasqua Militar.
"Davant d'aquestes agressions no hi cap el desànim", va emfasitzar el Monarca en el segon discurs que pronuncia com a cap suprem dels exèrcits en aquesta tradicional commemoració, que data del segle XVIII, quan Carles III, arran de la recuperació de Menorca de les mans dels anglesos, va ordenar felicitar les tropes cada Epifania. La celebració d'aquest any, al Palau Reial, va tenir un component simbòlic, ja que després d'haver imposat una vintena de condecoracions, Felip VI va rebre una bengala de capità general -una mena de bastó- de mans del cap de l'Estat Major de la Defensa, el vicealmirall Juan Ruiz Casas, com a símbol del tradicional comandament que correspon al rei i com a mostra de lleialtat.
En un discurs sense referències polítiques, exclusivament dedicat a l'estament militar, el rei va ratificar el "permanent" suport de la Corona i dels ciutadans a les Forces Armades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia
Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Enllaços recomanats: Premis cinema