El Jutjat d'Instrucció 18 de València, que investiga un suposat delicte de blanqueig comès al grup popular de l'Ajuntament de València, ha citat a declarar com a investigats els exregidors Emilio del Toro i Ramón Isidro Sanchis.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, a més de les citacions de tots dos edils, el jutge ha reclamat la presència de disset persones, entre les quals diversos assessors.

Per la seva banda, l'advocat José María Corbín, marit de la germana de Rita Barberá, va dir ahir que l'exalcaldessa ha dit no saber de què l'acusen, i que el dia que l'acusin, contestarà.

L'advocat ha negat qualsevol implicació de la seva esposa, Asunción Barberá, en la presumpta trama de blanqueig de capitals. I va afegir: "permetin-me la llicència, si jo m'assabento que la meva dona ha donat 1.000 euros, la cuso a bufetades, ni els ha donat ni els hi ha demanat ningú perquè la meva dona no és del PP, és funcionària de carrera. Això ja em dol una mica més perquè és la meva dona, no té vinculació amb el PP, respectem els funcionaris, ella no sabia res, per Déu".