El grup terrorista Ansar Eddine, dirigit pel tuareg malià Iyad Ag Ghali, va reivindicar divendres a la nit l'atac perpetrat a primera hora de divendres contra una caserna de la missió de l'ONU a Mali (Minusma), que es va saldar amb almenys cinc morts i més de 30 ferits, segons xifres de l'ONU.

En un missatge dirigit a l'agència mauritana privada Al-Akhbar, un canal habitual de comunicació dels grups gihadistes al Sahel, Ansar Eddine va dir que havia dut a terme l'atac, i va assegurar que havien matat 70 persones amb un camió carregat d'explosius que va esclatar dins de la caserna, mentre els seus homes disparaven míssils des de fora.

L'ONU va parlar ahir d'"un atac complex", i no va donar-ne més detalls, però altres fonts policials a Mali van confirmar que es va tractar d'un atac combinat amb un camió bomba, un o dos kamikazes i diversos míssils, mentre que el nombre oficial de morts, que en un primer moment eren dos, va pujar hores després fins a "almenys cinc", segons l'últim recompte oficial.

El comunicat d'Ansar Eddine va precisar que el camió anava pilotat pel maurità Mohamed Abdelahi Uld Hudaiya al-Hasni, àlies Arrabi Chinguetti, i va apuntar que el blanc principal d'aquesta caserna, que porta el nom de Kandi, és un bastió dels francesos. No obstant això, les informacions arribades de Kidal indiquen que la majoria de les baixes són "cascos blaus" guineans. Ansar Eddine també va amenaçar Alemanya per haver incrementat el compromís a Mali.