Barberá es nega a donar explicacions a les Corts per la corrupció al PP

El Parlament valencià cita de nou la senadora i exalcaldessa de la capital pel cas Taula

01.03.2016 | 07:36
Rita Barberá
Rita Barberá

L'exalcaldessa de València i senadora del PP Rita Barberá no va comparèixer ahir davant la Comissió de Coordinació del Parlament valencià, on estava citada a petició de Podem, per donar explicacions sobre l'operació Taula, però ha estat citada de nou a petició de Compromís.
Barberá havia d'haver comparegut ahir per explicar de quina manera afecta l'exercici del càrrec de senadora en representació dels interessos dels valencians la seva presumpta vinculació a la suposada trama corrupta lligada al cas Imelsa, que va tenir el seu origen en l'operació Taula, executada el 26 de gener passat.
No obstant això, l'exalcaldessa va remetre ahir un escrit, datat divendres passat, al president de les Corts excusant la seva presència per, entre altres motius, considerar "evident que la finalitat de la sol·licitud d'aquesta compareixença, una investigació judicial que es troba sota secret sumarial, és aliena a la seva activitat a la cambra alta". Respecte d'això, la Comissió parlamentària ha demanat un informe als serveis jurídics de les Corts per determinar si l'absència està prou justificada amb aquest escrit.
Tots els grups parlamentaris, excepte el popular, van criticar l'absència de Barberá per considerar que té el dret de comparèixer davant els mitjans de comunicació, però el seu deure és fer-ho davant els representants polítics del poble valencià.
A continuació, en el marc de l'esmentada Comissió de Coordinació, es va aprovar una petició de Compromís perquè Barberá sigui citada de nou "per explicar la seva relació amb els imputats de l'operació Taula", en la qual el PP es va abstenir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema