L'exalcaldessa de València i senadora del PP Rita Barberá no va comparèixer ahir davant la Comissió de Coordinació del Parlament valencià, on estava citada a petició de Podem, per donar explicacions sobre l'operació Taula, però ha estat citada de nou a petició de Compromís.

Barberá havia d'haver comparegut ahir per explicar de quina manera afecta l'exercici del càrrec de senadora en representació dels interessos dels valencians la seva presumpta vinculació a la suposada trama corrupta lligada al cas Imelsa, que va tenir el seu origen en l'operació Taula, executada el 26 de gener passat.

No obstant això, l'exalcaldessa va remetre ahir un escrit, datat divendres passat, al president de les Corts excusant la seva presència per, entre altres motius, considerar "evident que la finalitat de la sol·licitud d'aquesta compareixença, una investigació judicial que es troba sota secret sumarial, és aliena a la seva activitat a la cambra alta". Respecte d'això, la Comissió parlamentària ha demanat un informe als serveis jurídics de les Corts per determinar si l'absència està prou justificada amb aquest escrit.

Tots els grups parlamentaris, excepte el popular, van criticar l'absència de Barberá per considerar que té el dret de comparèixer davant els mitjans de comunicació, però el seu deure és fer-ho davant els representants polítics del poble valencià.

A continuació, en el marc de l'esmentada Comissió de Coordinació, es va aprovar una petició de Compromís perquè Barberá sigui citada de nou "per explicar la seva relació amb els imputats de l'operació Taula", en la qual el PP es va abstenir.